Verkkotunnukset

Rekisteröi verkkotunnus itsellesi tai yrityksellesi

Verkkotunnukset

Verkkotunnus eli domain on yksilöllinen osoitteesi internetissä. Saat meiltä kotimaiset .fi-domainit sekä suosituimmat kansainväliset verkkotunnukset. Verkkotunnuksen rekisteröinti ja voimassaolo edellyttää, että verkkotunnukseen on liitetty nimipalvelimet (DNS) sisältävä palvelu. Tilauksessa tarjotut palvelut sisältävät vaaditut nimipalvelut.

Verkkotunnuksen rekisteröinti
Automatisoidun järjestelmämme ansiosta tilaamasi verkkotunnus rekisteröidään välittömästi maksun jälkeen. Näin kukaan muu ei ehdi hakea samaa verkkotunnuksia.
Huomaa tilatessasi että sinun tulee valita verkkotunnukselle myös webhotelli palvelu.

Verkkotunnuksen uusiminen
Verkkotunnus on voimassa 1, 3 tai 5 vuotta. Uusiminen ei kuulu sopimukseemme. Voit uusia domainin helposti 1kk ennen verkkotunnuksen vanhenemista automatisoidun järjestelmämme avulla, mikä lähettää muistutus viestin tietyin väliajoin.

Verkkotunnuksen siirtäminen
Kansainvälisissä com/net/org -verkkotunnuksissa siirtoon menee aina vähintään 5 vuorokautta. Tämä on minimiaika ja yleisimmin siirto vie optimitilanteessa noin viikon. Siirrot eivät onnistu jos verkkotunnuksen nykyinen hallinnoija ei hyväksy siirtoa viiden (5) päivän siirtoajan kuluessa. Siirroissa tarvitaan verkkotunnuksen siirtoavain (EPP Auth Code) ja siirtolukitus ei saa olla aktivoituna.
FI-verkkotunnukset siirtyvät yleensä vuorokaudessa, siirto tapahtuu aina vastaanottavan välittäjän toimesta ja siihen tarvitaan vanhalta välittäjältä saatava siirtoavain.
EPP-rajapinnalla saat itse asiakassivun kautta kansainväliset verkkotunnukset ja .fi-verkkotunnuksen välittäjän vaihtoavaimen tai verkkotunnuksen siirtoavaimen.

Verkkotunnusparkki
Parkkipalvelu mahdollistaa verkkotunnuksen varaamisen myöhempää käyttöä varten. Tilanteissa joissa kotisivutilalle ei vielä ole tarvetta, mutta verkkotunnuksen varauksella on kiire, on parkkipalvelu täydellinen vaihtoehto. Parkkipalveluun voitte siirtää myös vanhan verkkotunnuksen, jolloin tarpeettoman sivuston kustannukset pysyvät pieninä, mutta verkkotunnus pysyy nimissänne. Kerran menetettyä verkkotunnusta voi olla hankalaa, kallista tai mahdotonta saada takaisin.

DynDns palvelu
Usein poissa kotoa ollessa tulee tarve ottaa yhteys omaan kotikoneeseen SSH -tai VNC-yhteydellä, mutta usein tämä on hankalaa, koska useimmiten kotitalouksiin tulvevissa laajakaistoissa on dynaaminen ip-osoite, joka vaihtuu aina aika ajoin. Tämä voidaan kiertää käyttämällä jotakin dynaamista DNS-palvelua. Idea on siinä, että kone tarkistaa tietyin väliajoin onko koneen ip-osoite vaihtunut, jos on niin silloin päivitetään uusi ip-osoite palveluntarjoajan palvelimelle, joka taas ohjaa sen osoitteen johonkin helpommin muistettavaan domain-nimeen.

Anycast-pohjainen nimipalvelin
Vain .fi verkkotunnuksella saa anycast-pohjainen nimipalvelu.

DNSSEC turvaa nimipalvelimia
DNSSEC (Domain Name System Security Extensions) on palvelu, joka vahvistaa nimipalvelimien tietoturvaa. DNSSEC on eräänlainen vakuutus, joka takaa, että internetin käyttäjä pääsee juuri sille verkkosivulle, jolle tällä on aikomus mennä. DNSSEC:in avulla suojaudut nimipalvelinjärjestelmään kohdistuvilta hyökkäyksiltä.
DNSSEC varmistaa, että nimipalvelukyselyihin saadut vastaukset tulevat oikealta lähettäjältä eikä vastaustietoja ole muokattu. Kun DNSSEC-palvelu on käytössä, saadaan vastaukset nimipalvelukyselyihin digitaalisesti allekirjoitettuina.
Nimipalvelussa jokaiselle verkkotunnukselle on annettu oma ainutlaatuinen IP-osoite (esim. www. traficom.fi IP-osoite on 87.239.126.33). DNSSEC:in tekniikka varmistaa, että kyselyn lähettävä tietokone (esim. verkkoselain) näkee, tuleeko internetosoitteeseen nimipalvelun kautta saatu vastaus palvelimelta, joka on rekisteröity luotetuksi palvelimeksi.

Verkkotunnuspalvelu:

Verkkotunnuksen rekisteröinti

Verkkotunnuksen uusiminen

Verkkotunnuksen siirtäminen

VerkkotunnusparkkiVerkkotunnuksen rekisteröinti meidän kauttamme on helppoa.

Automatisoidun järjestelmämme ansiosta tilaamasi verkkotunnus rekisteröidään välittömästi maksun jälkeen. Yhteen webhotelli-pakettiin voi liittää useamman verkkotunnuksen.

Palvelussamme voit hallita CNAME, MX, SRV, ja TXT tietueita. Voit esimerkiksi lisätä Googlen CNAME-tietueen, jonka avulla Google voi verifioida verkkotunnuksesi. Voit myös muuttaa Googlen sähköpostipalvelimet MX-tietueiksi.

Verkkotunnuksen valinta

Hyvä verkkotunnus on perusta internet-liiketoiminnalle, blogille, kotisivuille ja verkkokaupalle.

Verkkotunnuksen hallinta

Asiakassivuillamme voi muuttaa verkkotunnuksen nimipalvelimia, yhteystietoja.

Verkkotunnuksen välittäjä

Olemme virallinen verkkotunnus (domain) välittäjä eli rekisteröijä .fi ja .tr domaineille.

Yläinen TLDs

Alkuperäinen

Vuosi Hinta Näkyy

Maakohtaiset TLDs

Täydellinen yhteisöjen

Vuosi Hinta Näkyy

Uusi TLDs

Nimi kertoo kaiken

Vuosi Hinta Näkyy

     Hinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %)

Verkkotunnus parkki

22.00 €

vuosi
Verkkotunnus 1 kpl

Nimipalvelu

40.00 €

vuosi
Verkkotunnus 1 kpl

DynDns palvelu

58.00 €

vuosi
Verkkotunnus 5 kpl

     Hinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %)

Usein Kysytyt Kysymykset

Olemme laatineet luettelon usein kysytyistä kysymyksistä, jotka liittyvät tuotteisiimme ja palveluihimme

Jos et löydä vastausta kysymykseesi tai jos haluat lisätietoja, ota rohkeasti yhteyttä milloin tahansa ja me mielellään auttaa sinua.

Lähetä kysymyksiä

Fi-verkkotunnuksen käyttäjän vastuulla on tarkastaa nimi- ja tavaramerkkirekistereistä, ettei verkkotunnuksen merkitsemiselle ole estettä. Tiedot ovat saatavilla julkisissa verkkopalveluissa. Viestintäviraston sivuilta löytyvien linkkien kautta osoitteessa: https://www.traficom.fi/fi/viestinta/fi-verkkotunnukset/fi-verkkotunnusten-riita-asiat
1. Pyydä nykyistä palveluntarjoajaasi poistamaan verkkotunnuksen lukitus
2. Pyydä toimittamaan verkkotunnuksen siirtoavain sekä hyväksymään tuleva verkkotunnuksen siirto.
3. Suorita verkkotunnukselle siirtotilaus, tilauksen yhteydessä tarvitset siirtoavaimen sekä valitse verkkotunnukselle myös palvelupaketti, saat tilauksen yhteydessä palvelun käyttöön tilapäiset käyttötunnukset.
4. Kun verkkotunnuksen siirtotilaus on tehty käynnistämme siirron tuolla ilmoittamallasi avaimella, nykyinen palveluntarjoajasi saa meiltä siirtopyynnön joka tulee heidän hyväksyä.
5. Kun siirto on käynnistynyt se valmistuu 2-5 vuorokauden kuluessa, riippuen nykyisen palveluntarjoajan aktiivisuudesta.
6. Verkkotunnuksen siirto avaimet voit itse hae asiakas sivun kautta tai pyydä asiakaspalvelulta.
Uuden verkkotunnuksen voimassaoloaika on aina 12kuukauden jakso, verkkotunnuksen voi myös uusia 1-5 vuodeksi kerrallaan, tämä vaihtelee verkkotunnus kohtaisesti.
Kun suoritat maksun Nida Verkkopalvelun asiakaspaneelista nykyisellä kortilla, verkkotunnuksen nimeä jatketaan automaattisesti.
Verkkotunnuksien sisältöä sekä käyttöä koskevat lait, asetukset, sekä standardit ovat monikirjavat. Internetin verkkotunnuksia hallinnoiva järjestö ICANN (lyhenne sanoista Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) sekä sadat eri verkkotunnus järjestöt ovat asettaneet sääntöjä jotka koskevat kaikkia verkkotunnuksien käyttäjiä.

Nida Verkkopalvelun yleisien verkkotunnusten käyttöehdot.
Domain Name System Security Extensions (DNSSEC) on Internet Engineering Task Force (IETF) -määritykset, jotka suojaavat tietyntyyppisiä tietoja, jotka DNS (Domain Name System) tarjoaa Internet Protocol (IP) -verkoissa. Joukko DNS-laajennuksia, jotka tarjoavat DNS-asiakkaille (ratkaisijat) DNS-tietojen lähdetodennuksen, todetun entiteetin eston ja tietojen eheyden, mutta eivät saatavuuden tai yksityisyyden.

DNSSEC toimii digitaalisesti allekirjoittamalla tietueet DNS-hakua varten käyttämällä julkisen avaimen salausta. Oikea DNSKEY-tietue todennetaan luottamusketjun kautta, joka alkaa joukolla vahvistettuja julkisia avaimia luotettavalle kolmannen osapuolen DNS-juurivyöhykkeelle.